Je kunt mij zien als een soort handelaar in ideeën en observaties.

Ik werk op een intuïtieve en improviserende manier.

Waar ik het zoal over heb? De zin van het leven, niets meer niets minder. 

 


"Reine is een top docent, weet veel, houdt het luchtig en gaat lastige discussies niet uit de weg."

- Deelnemer bij The school of life


Ik geef interactieve lezingen, cursussen, workshops, ben presentator en ik begeleid mensen één-op-één. Het komt allemaal neer op luisteren en praten over dingen die er toe doen.

 

Sinds 2015 werk ik als freelance praktisch filosoof. Al ben ik officieel humanisticus, maar ja wie weet in hemelsnaam wat dat betekent. (Effe klikken als je het wel wil weten).

 

Ik sta net zo graag voor 900 festivalgangers op Lowlands mijn lezing over seks en filosofie te geven, als voor 5 cursisten in Den Haag les te geven over levenskunst. Levensvragen onderzoek ik aan de hand van inzichten uit de filosofie, psychologie en diverse spirituele stromingen. Dingen waar ik graag over praat zijn; zelfkennis, genot, relaties, seks, praktische filosofie en lichaam & geest.

Maar wat voor spreker ben je dan?


"Reine is een zeer gewaardeerde docent bij The School of Life. Naast dat ze een sterk inhoudelijke fundament heeft weet ze de inhoud op een speelse en ontwapenende manier over te brengen."

- Maartje Molenaar,

programma adviseur zakelijke markt The School of Life


Hier spreek ik een column over Gulzigheid uit. De avond heette: 'Veel geld maakt niet gelukkig.' Naar aanleiding van het essay 'Rijkdom' van Ingrid Robeyns en vond plaats in De Balie. 


Mijn stijl

Ik heb verschillende cursussen ontwikkeld, programma’s gepresenteerd en vele lessen gegeven.

Ik heb verhalen verteld en ideeën gedeeld die mensen zichtbaar raakte en inspireerde.

Ik heb glorieus gefaald, een flink potje gejankt, geleerd en ben doorgegaan.,

 

Ik schroom niet om mijn persoonlijke ervaringen en worstelingen te delen.

Het gaat mij om een doorleefde reflectie op het leven, niet om een theoretische uiteenzetting. Mijn ervaring is dat ik zo kan bijdragen aan verheldering en inspiratie bij het publiek of deelnemers.

 

Want uiteindelijk gaat het niet om mijn ideeën, maar om het ontdekken en ontwikkelen van een eigen visie op; de wereld, de ander en jezelf.

En je presenteert ook?


"Reine hartelijk dank voor je waardevolle bijdrage aan de avond. Ik kijk terug op een bijzondere avond, heel ontspannen en open en dat was grotendeels aan jouw toon te danken!"

- Ilse Schaminee, Programmamaker Debat Arthouse LUX


Een programma presenteren en het publiek betrekken vind ik een waarlijk genot. Ik zorg als presentator voor een persoonlijke, open en lichte sfeer. Ik breng ook een portie interactie mee, waardoor het publiek zich direct betrokken voelt.

 

Gesprek met het publiek modereer ik warm en rechtvaardig. Interviews met deskundige gasten draait voor mij om het vertalen van hun kennis naar het publiek.

 

Ik presenteer graag programma’s die draaien om vragen naar betekenis en die onze wereld- en mensvisie hopen te verhelderen.

 

Daarnaast ben ik verzot op thema’s die voor velen ongemakkelijk zijn. Voor taboes als seksualiteit, de dood, eenzaamheid, verslaving, zelfhaat en depressie schrik ik niet weg. Ik maak ze op gepaste wijze bespreekbaar voor alle betrokkenen en nodig uit tot gesprek.

 

Neem gerust contact op als je mij als presentator, dagvoorzitter, moderator of gespreksleider voor je programma overweegt. Een belangrijk voordeel: ik heb jarenlang zelf programma’s samengesteld dus ook daarbij kan ik van dienst zijn.