'Lichtvoetige diepgang'. Ja dat klinkt wel als twee woorden die mij omschrijven!

Hmmm of toch niet. Misschien is 'spontane zelftwijfel' beter.

Of toch 'kwetsbare en wilde vrouw'... ach ja, je moet een filosofisch typje zoals ik ook niet vragen wie ze is.

Wat moet jij nu van mij weten? Ik weet niet wie je bent maar ik ga er vanuit dat je op mijn website terecht bent gekomen omdat je met levensvragen bezig bent. Al schijnt mijn website ook heel hoog te scoren als je een wasrek zoekt... 

 

Of je nu een wasrek-zoeker of een zinzoeker bent, laat ik beginnen met te zeggen dat ik ook een zoeker ben. 

Ik was dat kleine meisje dat diepe vragen stelde. Soms te diep, in ieder geval voor leeftijdsgenootjes. 

Tja dat krijg je met twee therapeuten als ouders. 

 

Naast een vragensteller en zinzoeker ben ik ook allerlei andere dingen zoals; een bankhanger, een moeder, een wilde danser, een stijfkop, een uitsteller, een knuffelkont, een opvlieger, een aandachttrekker, een invoeler, een beweger, een luisteraar, een kletskont, een analyticus, een zeurkous, een goede vriendin, een slechte vriendin, ... die lijst kan lang door gaan. Dus laat ik nu over gaan tot wat werkgerelateerdere informatie over mijzelf. 

Hu-ma-wat-i-cus? Ik ben dus een humanisticus.

Een vage blik is meestal de reactie die ik krijg als ik mijn officiële beroepstitel aan iemand vertel.

Want ja wie heeft er in hemelsnaam ooit gehoord van een humanisticus!

Je wordt het aan de Universiteit voor Humanistiek. Je kan er onder andere geestelijk verzorger worden. Ook al zo'n lekkere term. Ik heb het daarom over counseling. 

 

Ok maar wat leer je daar dan? 

 

Ik kan het in één zin uitleggen. Het is een multi-disciplinaire menswetenschap gericht op zingeving en humanisering. Dat betekent basically dat ik 6 jaar alles geleerd heb over hoe je chocola van het leven maakt en vooral hoe je andere mensen begeleid om dit te doen. Filosofie, psychologie, sociologie, religie, antropologie, alle boeiende ie'en kwamen voorbij. 

 

Deze achtergrond maakt dat ik toch net anders naar levensvragen kijk dan andere life coaches dat doen. Waar de meeste coaches en psychologen vooral oplossingsgericht zijn ben ik meer bezig met een open onderzoek. Voor de een leidt dat tot heel concrete stappen maar voor de ander juist tot minder doen en meer rusten in 'zijn'. Ik noem mezelf een praktisch filosoof omdat die term mensen voldoende beeld geeft van mijn achtergrond en genoeg vragen oproept om een gesprek aan te gaan. 

 

Ik counsel één-op-één, ik geef interactieve lezingen en presenteer. Ook vind je hier binnenkort mijn eigen online cursus over genieten! Bekijk mijn aanbod hier

 

Ik ontmoet je graag dus hopelijk tot snel.