Counselen

 

Ik wil samen met jou de diepte in duiken zonder te verzuipen. Levensvragen verkennen en daarbij ruimte geven aan wat je liever uit de weg zou gaan, dat is voor mij essentieel. Ondersteund door een geaarde en nuchtere sfeer, een open en licht hart en een heldere en kritische blik bied ik je de ruimte om jezelf beter te leren kennen zoals je bent, maar ook zoals je jezelf nog niet kent.

 

Wat ik bied

Misschien kun je mij het beste zien als een hele aandachtige en betrokken gesprekspartner die samen met jou op onderzoek uit gaat. Ik stel vragen, stel oefeningen voor en wijs soms een richting aan die nieuw voor je is. Ik gebruik hierbij verschillende bronnen en methodes. Lees daar hieronder meer over.

 


Aanleiding voor counseling

De aanleiding is vaak een vraag of brandende kwestie. Iets laat je niet los en je hebt een gesprekspartner nodig. Iemand die met jou zoekt, vraagt en voelt. Daarbij present is. Je kunt ook gewoon nieuwsgierig zijn. Het is tijd om jezelf en hoe jij de wereld en anderen ziet beter te doorgronden. Wat is er allemaal nog meer mogelijk? Wat gebeurt er als je ‘down the rabbit hole’ van je ervaring gaat? Ook kan het zijn dat je kampt met een duidelijk probleem, met misschien een onduidelijke oorzaak. Je bent oververmoeid en stevent af op een burn-out, je wordt gekweld door repeterende gedachten of je bent letterlijk de betekenis van het leven kwijt (of hebt hem nooit ervaren).

 

Wat valt er te halen?

Beter weten wie je bent en waar je naartoe wilt, je vrijer voelen, meer ruimte en levensenergie ervaren, plezier, compassie. En iemand die present is voor het onplezierige.

 Jezelf leren kennen, exploreren wat voor iemand je bent en wat je nog kunt ontwikkelen is een plezier op zich. Hoe dieper je duikt hoe meer levensenergie en compassie er beschikbaar komt. Voor jezelf maar ook voor anderen. Dat neemt niet weg dat je soms door een berg shit (verdriet, woede, ongemak, onwetendheid of pijn) moet. Daar ben ik bij. Uiteindelijk gaat er echter om dat jij er steeds beter voor jezelf kunt zijn in dit proces. Daar werken we aan.  

Het is goed om te noemen dat ik geen behandelaar ben. Ik kan bijdragen aan jouw (zelf)onderzoek als je in staat bent om dat te dragen. Bij problemen die in mijn optiek thuishoren bij een psycholoog of psychiater zal ik je doorverwijzen.

 

Praktisch

 

De sessies vinden plaats in Rotterdam (Canvas Rotterdam) of Amsterdam (The school of life) op maandag, woensdag of vrijdag. We kunnen starten tussen 9.00 en 16.00. 

 

Nadat je contact met mij hebt opgenomen kunnen we telefonisch kennismaken of direct een intake plannen.

De intake is bedoelt om voor ons beide te bepalen of we samen willen gaan werken.

Als we dat inderdaad willen hangt het van je aanleiding af hoeveel sessies we nodig hebben. Mijn ervaring is dat mensen met een algemene interesse in persoonlijke ontwikkeling of mijn methodes met drie sessies al een heel eind komen. Heb je een specifieke vraag of issue hebt waar je aan wil werken dan heb je al snel vijf of meer sessies nodig. Ik biedt daarom pakket prijzen voor drie of vijf sessies. Na die sessies bekijken we of er meer sessies nodig zijn. Dat kan dan opnieuw een pakket zijn of we bekijken het per sessie.

 

Op dit moment wordt deze counseling niet vergoed door zorgverzekeraars. In sommige gevallen zal je werkgever bereid zijn te betalen of heb je ontwikkelbudget waaruit je de sessies kan betalen.  

 

Intake 60 minuten particulier €45 | zakelijk €90 ex. btw
Sessie 75 minuten particulier €100  | zakelijk €150 ex. btw

Pakket van 3 sessies particulier €225 | zakelijk €300 ex. btw

 

Pakket van 5 sessies particulier €375 | zakelijk  €665 ex. btw

 

Voice Dialogue

Op dit moment benut ik in bijna iedere sessie de Voice Dialogue methode. Ik volg een opleiding bij Transfoming Dialogue om practitioner te worden.

 

Omdat dit zo’n belangrijk deel is van hoe ik werk, verwijs ik je naar deze website voor een uitgebreide uitleg ervan. 

Humanistiek

Ik put daarnaast uit mijn opleiding aan de Universiteit voor Humanistiek. Deze academische studie leidt op tot geestelijk verzorger. Omdat ik dit een nogal oubollige term vind noem ik mezelf counselor levensvragen.

 

Ik leerde daar hoe belangrijk het is bewust te zijn van je levensvisie. Hoe zie jij jezelf, de ander en de wereld? Welke overtuigingen heb je? Welke houding? Ik verdiepte mij in filosofie, psychologie, spiritualiteit en vele andere disciplines.

 

Dit klinkt wellicht nogal rationeel, en dat is niet gek voor een academische benadering. Overtuigingen zijn ook niet onbelangrijk, ze hebben een directe invloed op ons gedrag en wat we voelen. Maar dit betekent niet dat ik alleen maar met denken en overtuigingen bezig ben.

Integendeel...


Lichamelijk

Al tijdens mijn studie wilde ik een centrale plek geven aan ervaring, gevoel, het irrationele en intuïtie in mijn werk en leven.

 

Dit element vond ik in Voice Dialogue maar ook in andere lichaamsgerichte en ervaringsgerichte methodes. Lichaam en geest zijn één. Zelfexploratie werkt daarom het beste als je het verankert in het lichaam om vanuit daar het oneindige universum van het innerlijk te verkennen.

 

Naast humanisticus ben ik yogadocent en heb ik mij op allerlei andere manieren verdiept in lichaamsgericht werk. 


Inquiry

Tot slot laat ik mij enorm inspireren door het werk van A.H. Almaas & Karin Johnson en hun Inquiry methode. Ook over deze methode valt zoveel te zeggen. Ik verwijs je graag door naar hun website voor meer informatie.