Wie ben ik in de liefde? Welke vorm past bij mij? Hoe vind ik de juiste balans tussen autonomie en verbinding?

'We love, all of us'. 

Als er iets is dat ons leven betekenis geeft dan zijn het wel relaties. En tegelijk zijn diezelfde relaties de bron voor zoveel verdriet. 

 

Hiermee omgaan, het is geen sinecure. Met dit traject krijg je de ruimte om jezelf in relaties te leren kennen en te ontdekken. Niet alleen in romantische relaties maar ook met vrienden, familie of collega's.


"Het is als of ik mezelf beter leer kennen zonder woorden, als of ik thuiskom maar alles is toch nieuw."

Isabelle - counseling cliënt


Wat valt er te halen?

Beter weten wie je bent en waar je naartoe wilt, je vrijer voelen, meer ruimte en levensenergie ervaren, plezier, compassie. In relatie ben je bewuster van je eigen invloed op de dynamiek. Je kan meer van jezelf inzetten inplaats van altijd dezelfde patronen herhalen. 

 Jezelf leren kennen, exploreren wat voor iemand je bent en wat je nog kunt ontwikkelen, is een plezier op zich. Hoe dieper je duikt hoe meer levensenergie en compassie er beschikbaar komt. Voor jezelf maar ook voor anderen. We willen allemaal liefdevolle relaties maar hoe vaak nemen we de tijd om te onderzoeken wat liefde en relaties voor ons betekenen? Wat de juiste balans tussen jijzelf en de ander is? Wat het betekent om een relatie aan te gaan? Welke bindingspatronen er spelen? In dit traject krijg je daar de ruimte voor. Voor jezelf maar eventueel ook samen.

We love traject

Het traject bestaat uit een intake, 7 sessie van circa 75 minuten en een check-up sessie circa 6 maanden na de laatste sessie.

 

Het traject draait om jouw zelfontplooiing, maar als het over de liefde gaat is die ander wel erg relevant. Je kan er daarom voor kiezen om 2 sessies samen met je partner, ex, beste vriend(in), vader of andere relatie te volgen. 

 

Het traject is voor mensen die zichzelf beter willen begrijpen in relaties. Niet voor koppels die midden in een relatiecrisis zitten. Dan heb je een ander soort begeleiding nodig dan ik kan bieden. 


Tussen de sessies krijg je een thuisoefening mee. Meestal is dit een audio-opname van mij die je door een oefening heen praat. Bijvoorbeeld een meditatie. We zoeken samen wat werkt om jouw proces te ondersteunen. 

 

Waar we het precies over zullen hebben, wat voor oefeningen je precies meekrijgt, wat de opbrengst precies wordt, tja dat weet ik ook nog niet. Ik heb je immers nog niet ontmoet.
 
Maar wat ik wel weet is dat ik aan de volgende dingen sowieso aandacht zal besteden. 

  • We hebben gesprekken met diepgang over jouw actuele levensvragen. Welke overtuigingen, ideeën en ervaringen hebben invloed op jouw levensvisie?
  • We verhelderen je innerlijke dialoog. Welke kanten van jezelf ken je goed? Welke kanten totaal niet? Welke patronen helpen en welke zitten je in de weg?
  • Hoe zit je in je vel? We werken aan je lichaamsbewustzijn; wat voor connecties maak je met jezelf en anderen? Waar zitten blokkades en waar zit voor jou plezier en genot? 
  • Wie ben jij in relaties? Welke bindingspatronen ontstaan er? 

Het begint allemaal met een intake. Die is gratis en vrijblijvend. We doen hem via video-bellen. 

Waarom Reine?


"Reine is volledig aanwezig bij mij en het proces. Weet de juiste vragen te stellen en faciliteert telkens weer een situatie waarin een dieper zelfbewustzijn om hoog kan komen. Benoemenswaardig zijn haar samenvattingen van de sessie; je voelt je enorm gezien omdat ze alles zo goed onthoudt!"

Daan - Counseling cliënt


Misschien kun je mij het beste zien als een hele goede gesprekspartner die samen met jou op onderzoek uit gaat.

Ik stel vragen, stel oefeningen voor en wijs soms een richting aan die nieuw voor je is. 

 

Ik heb een solide basis hiervoor.

Aan de Universiteit voor Humanistiek verdiepte ik me zes jaar in hoe mensen in onze tijd zin geven aan hun leven. 

Alle interessante ie'en kwamen voorbij; filosofie, religie, sociologie en psychologie. Daarnaast heb ik me verdiept in vormen van spiritualiteit die een lichaamsgerichte, aardse en praktische sfeer hebben. 

 

De belangrijkste methode om hier te noemen is Voice Dialogue. Een manier om je innerlijke dialoog te verhelderen en te doorvoelen. Die methode gebruik ik namelijk altijd. Gemerkt en ongemerkt. 

 

Lichaam en geest zijn wat mij betreft één. Daarom werkt in mijn ervaring zelfexploratie het beste als je het verankert in het lichaam. Zodat je van daaruit het oneindige universum van het innerlijk kunt verkennen.

 

Als je intake met me inplant vertel ik je er meer over. 

Praktisch & tarieven

Locatie en tijd

De sessies vinden plaats in Rotterdam (Canvas Rotterdam) of Amsterdam (The school of life) op maandag, dinsdag of vrijdag. We kunnen starten tussen 9.00 en 16.00 en ze duren circa 75 minuten. 

 

Werkwijze 

De intake doen we via video bellen en duurt ongeveer 60 minuten. De intake is vrijblijvend en gratis. 

Naar aanleiding van die ervaring bepalen we beide of we samen willen werken.

We bekijken dan ook of je voor een van de trajecten gaat of voor maatwerk kiest. 

 

Tarieven

In het 'We love' traject zijn 8 sessies en 7 thuisoefeningen inbegrepen.

Daarnaast krijg je de online cursus 'Genotsvol leven' ter waarde van €220 incl. btw er bij. Deze start dit najaar.

Voor dit traject betaal je €800 ex. btw.

Mocht je alsnog sessies willen toevoegen aan het traject dan betaal je per sessie €100 ex. btw. 

 

Op dit moment wordt deze counseling niet vergoed door zorgverzekeraars.

Vaak heeft je werkgever ontwikkelingsbudget. Dat kan je hiervoor inzetten. 

Wat ik niet doe

Het is goed om te noemen dat ik geen behandelaar ben. Ik kan bijdragen aan jouw (zelf)onderzoek als je daarvoor voldoende draagkracht hebt. Bij problemen die in mijn optiek thuishoren bij een andere professional zal ik je doorverwijzen.