Wie ben ik? Wat wil ik? Waar draait het allemaal om?

 Jezelf leren kennen is als diepzeeduiken, een avontuur. Iets om naar uit te kijken. Maar ook rete spannend, want ja die zwarte diepte he.  

 

Laten we het samen doen, zodat je zeker weet dat je niet verzuipt. 


"Fantastisch! Elke keer weer. Fijne manier om inzicht te krijgen in je eigen patronen, elke stukje in jezelf te eren en het grotere plaatje te leren zien."

Daan - counseling cliënt


Wat valt er te halen?

Beter weten wie je bent en waar je naartoe wilt, je vrijer voelen, meer ruimte en levensenergie ervaren, plezier, compassie. En iemand die aanwezig is voor het onplezierige.

 Jezelf leren kennen, exploreren wat voor iemand je bent en wat je nog kunt ontwikkelen is een plezier op zich. Hoe dieper je duikt, hoe meer levensenergie en compassie er beschikbaar komt. Voor jezelf maar ook voor anderen. Dat neemt niet weg dat je soms door een berg shit (verdriet, woede, ongemak, onwetendheid of pijn) moet. Daar ben ik bij. Uiteindelijk gaat er echter om dat jij er steeds beter voor jezelf kunt zijn in dit proces. Daar werken we dan samen aan. Ontdek jezelf traject

Het traject bestaat uit een intake, 5 sessie van circa 75 minuten en een check-up sessie circa 6 maanden na de laatste sessie.

 

Tussen de sessies krijg je een thuisoefening mee. Meestal is dit een audio-opname van mij die je door een oefening heen praat. Bijvoorbeeld een meditatie. We zoeken samen wat werkt voor jou.


Dit traject draait om jouw zelfontplooiing. Waar we het precies over zullen hebben, wat voor oefeningen je precies meekrijgt, wat de opbrengst precies wordt, tja dat weet ik ook nog niet. Ik heb je immers nog niet ontmoet.
 
Maar wat ik wel weet is dat ik aan de volgende dingen sowieso aandacht zal besteden. 

  • We hebben gesprekken met diepgang over jouw actuele levensvragen. Welke overtuigingen, ideeën en ervaringen hebben invloed op jouw levensvisie?
  • We verhelderen je innerlijke dialoog. Welke kanten van jezelf ken je goed? Welke kanten totaal niet? Welke patronen helpen je en welke zitten je in de weg?
  • Hoe zit je in je vel? We werken aan je lichaamsbewustzijn; wat voor connecties maak je met jezelf en met anderen? Waar zitten blokkades en waar zit voor jou plezier en genot? 
  • We worden gevormd door onze relaties en we vormen anderen en onze wereld via diezelfde relaties. Wie ben jij in relaties? Welke bindingspatronen ontstaan er? 

Het begint allemaal sowieso met een intake. Die is gratis en vrijblijvend. We doen hem via video-bellen. 

Waarom Reine?


"Reine heeft een toegankelijke houding en een prettige werkwijze. Ze heeft me het gevoel gegeven dat ik er mag zijn en dat niets gek is. Ze voelde mij goed aan en wist hierop in te spelen. Hoewel ze stimuleert om de spiegel voor te houden, lag de regie toch bij mijzelf."

Iris Hanssens - Counseling cliënt


Misschien kun je mij het beste zien als een hele goede gesprekspartner die samen met jou op onderzoek uit gaat.

Ik stel vragen, stel oefeningen voor en wijs soms een richting aan die nieuw voor je is. 

 

Ik heb een solide basis hiervoor.

Aan de Universiteit voor Humanistiek verdiepte ik me zes jaar lang in hoe mensen in onze tijd zin geven aan hun leven. 

Alle interessante ie'en kwamen voorbij; filosofie, religie, sociologie en psychologie. Daarnaast heb ik me verdiept in vormen van spiritualiteit die een lichaamsgerichte, aardse en praktische sfeer hebben. 

 

De belangrijkste methode om hier te noemen is Voice Dialogue. Een manier om je innerlijke dialoog te verhelderen en te doorvoelen. Die methode gebruik ik namelijk altijd. Gemerkt en ongemerkt. 

 

Lichaam en geest zijn wat mij betreft één. Daarom werkt in mijn ervaring zelfexploratie het beste als je het verankert in het lichaam. Zodat je van daaruit het oneindige universum van het innerlijk kunt verkennen.

 

Als je intake met mij inplant vertel ik je er meer over. 

Praktisch & tarieven

Locatie en tijd

De sessies vinden plaats in Rotterdam (Canvas Rotterdam) of Amsterdam (The school of life) op maandag, dinsdag of vrijdag. We kunnen starten tussen 9.00 en 16.00 en ze duren circa 75 minuten. 

 

Werkwijze 

De intake doen we via video-bellen en duurt ongeveer 60 minuten. De intake is vrijblijvend en gratis. 

Naar aanleiding van die ervaring bepalen we beide of we samen willen werken.

We bekijken dan ook of je voor één van de bestaande trajecten gaat of voor een maatwerk oplossing kiest. 

 

Tarieven

In het 'Ontdek jezelf' traject zijn 6 sessies en 5 thuisoefeningen inbegrepen.

Daarnaast krijg je de online cursus 'Genotsvol leven' ter waarde van €220 incl. btw er bij. Deze start dit najaar.

Voor dit traject betaal je €600 ex. btw.

Mocht je extra sessies willen toevoegen aan het traject, dan betaal je per sessie €100 ex. btw. 

 

Op dit moment wordt deze counseling niet vergoed door zorgverzekeraars.

Vaak heeft je werkgever ontwikkelingsbudget. Dat kan je hiervoor inzetten. 

Wat ik niet doe

Het is goed om te noemen dat ik geen behandelaar ben. Ik kan bijdragen aan jouw (zelf)onderzoek als je daarvoor voldoende draagkracht hebt. Bij problemen die in mijn optiek thuishoren bij een andere professional als ik je doorverwijzen.